Agenția Medicamentului a autorizat importul preparatului Remdesivir, pentru tratamentul infecției COVID-19
Full Article 1 minutes read

Agenția Medicamentului a autorizat importul preparatului Remdesivir, pentru tratamentul infecției COVID-19

Importul medicamentului Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu COVID-19, a fost autorizat de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Medicamentul va fi livrat în Republica Moldova în termen de 10-20 zile de distribuitorul farmaceutic “Dita EstFarm” SRL., în cantitate de circa 2000 flacoane.

“Vom face tot posibilul ca cetățenii noștri să aibă acces la cele mai eficiente medicamente, folosite în tratamentul împotriva COVID-19, inclusiv, pe platforme internaționale de cercetare clinică. În acest sens, conlucrăm activ cu producătorii și distribuitorii de medicamente, companii de cercetare clinică și dezvoltare medicală cu renume internațional. Astfel, ne indreptăm spre realizarea scopului propus, de asigurare a securității farmaceutice a țării, pe timp de pandemie”, a mentionat Eremei Priseajniuc.

În Republica Moldova, preparatul Remdesivir este prevăzut în Protocolul clinic național provizoriu “Infecția cu coronavirus de tip nou”, utilizat în tratamentul pacienților infectați cu virusul SARS COV-2.

Medicamentul antiviral a revenit în atenția publică în iulie, atunci când SUA au anunțat că vor cumpăra aproape toate stocurile existente din acest medicament. 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: