„Agonia” Partidului ȘOR – prelungită. Examinarea cererii privind scoaterea formațiunii în afara legii, amânată
Full Article 2 minutes read

„Agonia” Partidului ȘOR – prelungită. Examinarea cererii privind scoaterea formațiunii în afara legii, amânată

Curtea Constituțională a amânat examinarea cererii privind scoaterea în afara legii a Partidului „SOR”. Magistrații Înaltei Curți urmează să se întrunească într-o nouă ședință joi, 11 mai, cu începere de la ora 10:00.

Curtea Constituțională a respins, totodată, în cadrul ședinței de azi, cererile avocaților Partidului „ȘOR” de audiere a martorilor, dar a admis cererea de amânare a ședinței pentru a se familiariza cu noile materiale prezentate de reprezentanții guvernului.

Avocații care reprezintă interesele Guvernului Republicii Moldova au solicitat instanței să atașeze cauzei deciziile CEC a Găgăuziei privind constatarea încălcărilor comise de candidatul Partidului „ȘOR”.

Amintim că Cabinetul de miniștri condus de fostul premier Natalia Gavrilița a aprobat, pe 9 noiembrie 2022, proiectul hotărârii de Guvern prin care Ministerul Justiției a propus verificarea constituționalității Partidului „ȘOR”. Câteva zile mai târziu, CCM declara că a purces la examinarea sesizării.

Ministrul Justiției de atunci, Sergiu Litvinenco, declara că în sesizarea înaintată au fost prezentate suficiente argumente care denotă faptul că, prin toate activitățile de până atunci, formațiunea politică ar fi acționat în contradicție cu principiile statului de drept și ar pune în pericol suveranitatea și independența Republicii Moldova. În reacție, Șor a declarat la acea vreme că interzicerea formațiunii ar însemna „lezarea drepturilor” alegătorilor care şi-au dat votul pentru Partidul „ȘOR”, precum şi un „atentat la pluralismul de opinie”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: