Agricultorii moldoveni pot depune deja cereri de solicitare a motorinei donată de România
Full Article 2 minutes read

Agricultorii moldoveni pot depune deja cereri de solicitare a motorinei donată de România

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a anunțat pe 16 martie că de astăzi și până pe 5 aprilie 2021, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va recepționa de la agricultori cererile de solicitare a motorinei acordate de România.

Potrivit unui comunicat al ministerului, ajutorul se acordă pentru acoperirea parțială a cheltuielilor suportate de producătorii agricoli la întreținerea semănăturilor de toamnă și pentru asigurarea realizării lucrărilor de primăvară.

Dosarul de solicitare a ajutorului trebuie să conțină următoarele documente, iar cererea de calculare și acordare a ajutorului se vor depune la subdiviziunea teritorială a Agenției din raza teritorială în care solicitantul își desfășoară activitatea.

1) cererea de calculare și acordare a ajutorului, conform modelului din anexa nr. 1;

2) declarația pe propria răspundere privind completitudinea dosarului și veridicitatea informației din documentele prezentate, conform modelului din anexa nr. 2;

3) copia certificatului de înregistrare a gospodăriei țărănești;

4) certificatul de confirmare, eliberat de autoritatea administrației publice locale, conform modelului din anexa nr. 3;

5) copia actului de constatare a pagubelor cauzate de secetă la culturile de fitotehnie pentru recolta anului 2020;

6) rechizitele cardului de client al lanțului de distribuție a produselor petroliere selectat pentru repartizarea ajutorului (în cazul deținerii acestuia).

Menționăm că președintele României, Klaus Iohannis, în urma întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în cadrul vizitei oficială pe care a avut-o la Chișinău la sfârșitul anului 2020 a declarat că România va oferi 6 mii de tone de motorină în calitate de sprijin pentru agricultori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: