Ai categoria de vulnerabilitate înaltă și foarte înaltă? ANRE a aprobat modificări pentru cei care nu-și pot achita facturile
Full Article 2 minutes read

Ai categoria de vulnerabilitate înaltă și foarte înaltă? ANRE a aprobat modificări pentru cei care nu-și pot achita facturile

În cadrul ședinței publice a Consiliului de administraţie din 13 ianuarie au fost modificate mai multe hotărâri ale Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Potrivit unui comunicat emis de ANRE, au fost adoptate modificări la Regulamentul privind racordarea şi Regulamentul privind măsurarea gazelor naturale în scopuri comerciale în scopul reglementării modalităţii de calculare a consumurilor tehnologice şi al pierderilor de gaze naturale în instalaţiile de gaze naturale, ce aparţin consumatorilor noncasnici pe segmentul dintre punctul de racordare la rețeaua de distribuție/transport a gazelor naturale și până la punctele de măsurare comercială a gazelor naturale, în cazul în care echipamentul de măsurare nu este instalat în punctul de delimitare.

La fel, ANRE a adoptat modificări și la regulamentul privind furnizarea gazelor naturale, regulamentul privind furnizarea energiei electrice, regulamentul privind furnizarea energiei termice în scopul protecției consumatorilor şi interzicerii deconectării instalațiilor de utilizare ale consumatorilor vulnerabili în perioada rece a anului.

NM a contactat-o pe purtătoarea de cuvânt a ANRE, Galina Sanduța, care a precizat că modificările sunt tehnice și nu vor afecta consumatorii.

Amintim că pe 3 noiembrie deputații au aprobat un proiect prin care a fost interzisă deconectarea consumatorilor de la instalațiile de livrare a gazelor naturale, a energiei termice și a energiei electrice, în perioada rece a anului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: