Air Moldova își anulează toate zborurile până pe 25 aprilie. Ce se întâmplă cu pasagerii care au procurat bilete

UPDATE: Compania aeriană Air Moldova anunță că totuși va opera o parte din zborurile anulate anterior, până pe 25 aprilie. Astfel, în zilele de 23, 24 și 25 aprilie ar urma să fie operate cursele aeriene din și spre Italia și Georgia.

Astfel, potrivit Air Moldova, duminică, 23 aprilie, va fi operat zborul Chișinău – Bologna-Chișinău; luni, 24 aprilie, zborul Chișinău- Tbilisi – Chișinău, iar marți, 25 aprilie –  Chișinău- Verona- Chișinău.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Compania aeriană Air Moldova informează despre anularea tuturor zborurilor planificate din 21 aprilie până la 25 aprilie 2023. Compania dă asigurări că toți pasagerii vor primi rambursarea banilor pentru biletele anulate, la locul procurării acestora.

Air Moldova anunță că motivul care stă la baza deciziei este deficitul de resurse financiare cu care se confruntă Compania.

„Din păcate constatăm că, tot efortul și acțiunile întreprinse de Echipa Air Moldova pentru a gestiona situația în care se află compania, la moment nu au dat rezultate. Situația creată este fără precedent în domeniul Aviației Civile”, anunță Air Moldova.

Călătorii care au procurat biletele online sunt rugați să expedieze solicitările pe care le au la adresa [email protected]. Pentru asistență și informații, pasagerii curselor anulate sunt îndemnați să apeleze la nr de telefon 022830830, care activează 24/24.

„Echipa Air Moldova își cere scuze pentru că nu își poate onora obligațiunile în această perioadă critică”, a conchis Air Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Seceta face ravagii în Ștefan Vodă. Culturile de porumb și floarea-soarelui, „grav afectate”: „Avem o situație critică”

Starea culturilor de grupa a doua – în special porumbul și floarea-soarelui – este una „critică”, a constatat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii, Vasile Șarban, în urma unei vizite efectuate pe terenurile agricole din raionul Ștefan Vodă. Potrivit oficialului, lipsa precipitațiilor și temperaturile ridicate din ultimele luni „au afectat grav culturile”, punând în pericol recolta din acest an.

Secretarul de stat a vizitat mai multe terenuri din satele Crocmaz, Cioburciu și Slobozia, unde a discutat cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă.

„Am venit astăzi în Ștefan Vodă pentru a vedea personal care este situația din teren și pentru a discuta cu fermierii despre dificultățile cu care se confruntă. Este clar că avem de-a face cu o situație critică”, a declarat Vasile Șarban.

Potrivit acestuia, deși în seara zilei precedente au fost înregistrate cantități reduse de ploaie, acestea nu au fost suficiente pentru a salva culturile.

„O bună parte a suprafețelor cultivate cu porumb este deja compromisă, iar în cazul florii-soarelui, plantele sunt într-o fază avansată de dezvoltare, cu calatidiile subdezvoltate, ceea ce afectează grav potențialul de producție. Dacă în perioada imediat următoare nu vor fi înregistrate precipitații semnificative, se așteaptă pierderi considerabile la ambele culturi”, susține oficialul.

Un exemplu relevant este gospodăria „Ecoalimentprim”, care administrează 1050 de hectare cultivate cu culturi de câmp. Fermierii de aici spun că au nevoie urgentă de investiții în sisteme moderne de irigație pentru a putea face față secetei.

De asemenea, din cauza secetei, sunt afectate și plantațiile de prun, chiar și pentru recolta deja diminuată în urma înghețurilor târzii din primăvară.

În context, Vasile Șarban a subliniat importanța accelerării proiectelor de reabilitare a infrastructurii de irigații și a aplicării tehnologiilor agricole adaptate noilor realități climatice.

„Fermierii încep să conștientizeze tot mai mult rolul esențial al acestor investiții, iar soluții precum tehnologia de conservare a solului No till, deși nu sunt miraculoase, oferă o anumită protecție culturilor în perioadele de secetă, menținând umiditatea în sol pentru o perioadă mai îndelungată. Dialogul cu fermierii, colectarea datelor privind pierderile și promovarea soluțiilor durabile vor rămâne priorități ale ministerului în gestionarea efectelor schimbărilor climatice asupra agriculturii naționale”, a subliniat secretarul de stat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: