Air Moldova invocă denigrări din partea politicienilor: Am solicitat benevol suspendarea temporară a certificatului de operator aerian
Full Article 2 minutes read

Air Moldova invocă denigrări din partea politicienilor: Am solicitat benevol suspendarea temporară a certificatului de operator aerian

Certificatul de Operator Aerian (AOC) a companiei Air Moldova a fost suspendat, dar nu retras. Precizarea vine în contextul anunțului făcut de către Autoritatea Aeronautică Civilă pe 24 august. 

Air Moldova informează că ea a fost cea care a solicitat benevol suspendarea temporară a certificatului AOC, trecând în prezent prin procedura de restructurare accelerată, despre care a anunțat anterior.

„Procedura de restructurare accelerată parcursă de companie la etapa actuală, este o procedură legală, cu scopul de a depăși dificultățile existente și a reveni pentru onorarea obligațiunilor față de pasageri, angajați și parteneri”, a explicat Air Moldova.

Operatorul aerian condamnă toate insinuările și afilierile politice atribuite companiei, cu scopul de a manipula opinia publică.

„Anunțul făcut de AAC, cu referire la Air Moldova, a generat din nou un val de declarații manipulatorii și interpretări denigratoare din partea politicienilor cointeresați”, a adăugat compania.

Amintim că companiei i-a fost suspendat certificatul până pe 31 octombrie 2023.

***

Air Moldova și-a anulat, în ultimele luni, repetat, toate zborurile din cauza situației financiare precare din interiorul companiei. Recent, cel mai mare operator aerian din Republica Moldova a respins declarațiile autorităților centrale privind falimentarea companiei aeriene. În ultimul mesaj al companiei se anunța că Air Moldova își sistează zborurile până la data de 14 septembrie 2023, inclusiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: