Singura navă a Air Moldova rămâne fără certificat de operator aerian până în noiembrie
Full Article 2 minutes read

Singura navă a Air Moldova rămâne fără certificat de operator aerian până în noiembrie

Compania Air Moldova a rămas fără Certificatul de Operator Aerian (AOC). Anunțul a fost făcut, pe 24 august, de reprezentanții Autorității Aeronautice Civile. Companiei i-a fost suspendat certificatul până pe 31 octombrie 2023. 

Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat, pe 24 august, că a suspendat Certificatul de Operator Aerian al Air Moldova, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil.

Singura aeronavă care mai este în gestiunea operatorului aerian Air Moldova, se află la mentenanță, iar lucrările care au fost planificate pentru luna aprilie nu au fost finalizate până în prezent. Certificatul de navigabilitate al aeronavei a expirat la 21 august curent, iar în lipsa certificatului de navigabilitate valabil care denotă operabilitatea aeronavei, compania aeriană nu poate deține un Certificat de Operator Aerian”, au comunicat reprezentanții Autorității.

Instituția a mai precizat că „la solicitarea operatorului, Autoritatea Aeronautică Civilă, a suspendat AOCul Air Moldova, până pe 31 octombrie 2023”.

În contextul anulării tuturor zborurilor de către operatorul aerian privat Air Moldova, îndemnăm pasagerii să își revendice drepturile, solicitând operatorului aerian rambursarea costului biletelor. Solicitările și reclamațiile vor fi direcționate în adresa companiei aeriene, iar ulterior, în cazul unui rezultat nesatisfăcător, în adresa Autorității Aeronautice Civile – adresa: mun. Chișinău, bulevardul Dacia, 80/2. Concomitent nu ezitați să apelați telefonul consumatorului (022)823583 pentru o consultație gratuită”, au mai comunicat reprezentanții Autorității.

Certificatul de operator aerian este un act permisiv care atestă certificarea unui operator aerian în scopul de a efectua activităţi de transport aerian comercial.

***

Air Moldova și-a anulat, în ultimele luni, repetat, toate zborurile din cauza situației financiare precare din interiorul companiei. Recent, cel mai mare operator aerian din Republica Moldova a respins declarațiile autorităților centrale privind falimentarea companiei aeriene. În ultimul mesaj al companiei se anunța că Air Moldova își sistează zborurile până la data de 14 septembrie 2023, inclusiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: