„Air Moldova lui Șor a mințit oamenii”: Alaiba promite schimbări legislative, după ce mai mulți pasageri s-au plâns că nu și-au primit banii promiși
Full Article 3 minutes read

„Air Moldova lui Șor a mințit oamenii”: Alaiba promite schimbări legislative, după ce mai mulți pasageri s-au plâns că nu și-au primit banii promiși

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, promite modificări la nivel legislativ, după ce mai mulți pasageri ai Air Moldova, zborurile cărora au fost anulate, s-au plâns că așa și nu și-au primit banii promiși. Oficialul îl acuză de situația din jurul companiei aeriene inclusiv pe politicianul fugar, Ilan Șor. „Ați mințit oamenii”, a scris Alaiba într-o postare pe Facebook, dând asigurări că autoritățile „nu vor lăsa oamenii singuri”.

„După ce a devalizat sistemul bancar și a furat miliardul, Șor a decis să aplice o schemă similară și la Air Moldova. (…) Prin fraudă, o grupare criminală a preluat o companie de stat și a subordonat-o necesităților lor corupte. Air Moldova lui Șor a mințit oamenii. Compania a ajuns să vândă bilete la costuri ireale, pentru zboruri care, cel mai probabil, știau că nu vor avea loc, conștienți de riscuri că oamenii nu vor mai beneficia de serviciile lor. Au luat banii oamenilor, zborul nu a avut loc, iar banii înapoi nu-i dau. Iată modelul afacerii lui Șor. În această horă au intrat și unele agenții de turism care au vândut și ei bilete. O să fiu explicit: cei care conduceau Air Moldova și-au bătut joc conștient de oameni”, a scris Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Oficialul susține că Protecția Consumatorului continuă să recepționeze plângeri de la cetățeni și va dispune – atât agențiilor de turism, cât și Air Moldova – ca să despăgubească oamenii.

„Așa spune legea. Va coopera inclusiv cu Autoritatea Aeronautică Civilă și împreună vor proteja consumatorul. Suntem de partea consumatorilor, vom lupta pentru a rezolva problema lor. Vom interveni și la nivel legislativ pentru ca asemenea situații să nu se mai repete”, a dat asigurări ministrul Economiei.

De menționat că, potrivit mold-street, compania aeriană Air Moldova a intrat oficial în procedură accelerată de restructurare, metodă pentru a scăpa de pretențiile imediate ale creditorilor. La această etapă, datoriile Air Moldova depășesc 2 miliarde lei. Se întâmplă după aproape jumătate de an de suspendare a zborurilor. Ultima dată, compania a anunțat că zborurile sunt sistate până pe 14 septembrie 2023 inclusiv. „Rambursările pentru zborurile anulate se procesează în continuare, iar cei care au procurat biletele online, pe site-ul companiei, vor primi rambursarea la solicitare, pe cardul cu care a fost achitat biletul” – anunțurile respective au devenit o obișnuință din aprilie 2023, când Air Moldova a suspendat toate zborurile.

De menționat în acest context că, anterior, Air Moldova a respins public acuzațiile privind afilierea companiei cu politicianul fugar, Ilan Șor, condamnat la 15 de ani de detenție în dosarul „Frauda bancară”, acuzând autoritățile de răfuială politică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: