Air Moldova nu va opera astăzi zboruri. Decizia companiei începând cu 11 martie
Full Article 3 minutes read

Air Moldova nu va opera astăzi zboruri. Decizia companiei începând cu 11 martie

Compania aeriană Air Moldova a venit, pe 10 martie, cu o nouă declarație în contextul anulărilor de zboruri. Aceasta spune că a contractat trei aeronave de la companii europene pentru a opera o parte din cursele programate. Acestea vor fi puse în funcțiune din 11 martie. O altă parte din zborurile planificate, anunță compania, vor suferi modificări de orar. Totodată se declară că vor fi reduse frecvențele de zbor pentru anumite destinații. În același timp, Air Moldova adaugă că pe 10 martie nu operează zboruri. 

Compania spune că a decis să vină cu precizări „în scopul evitării speculațiilor și dezinformării opiniei publice privind situația Air Moldova”.

Air Moldova declară că, în prezent, se confruntă cu dificultăți operaționale anunțate anterior, motivul fiind deficiența de flotă. „Pentru amortizarea dificultăților operaționale existente, compania a contractat trei aeronave de la companii Europene pentru a opera o parte din cursele programate”, anunță compania.

O altă parte din zborurile planificate vor suferi modificări de orar, precizează reprezentanții Air Moldova.

„Vor fi reduse frecvențele de zbor pentru anumite destinații. Din păcate, o serie de anulări de zboruri, au fost inevitabile în contextul dat”, susține compania, care mai adaugă că pe 10 martie nu va opera zboruri.

Totuși se menționează că începând din data de 11 martie, compania aeriană va relua treptat activitatea operațională cu ajutorul aeronavelor contractate.

„Stimați pasageri, anularea unui zbor nu înseamnă anularea biletului dvs. În cazul anulării zborului, sunt disponibile opțiunile de reprogramare a zborului sau de rambursare a costului biletului”, se mai arată în declarația companiei.

De menționat că pe 9 martie, jurnal.md a scris că Air Moldova este în prag de faliment, motiv pentru care ar fi forțată să anuleze zeci de zboruri. „Are mari probleme financiare – o datorie de peste două miliarde de lei, ceea ce depășește cu mult veniturile companiei”, menționau jurnaliștii.

În declarația din 10 martie, Air Moldova a venit cu „cu rugămintea” către jurnaliști să se „abțină în continuare de declarații precum posibilul „faliment” al companiei aeriene, pentru a evita dezinformarea opiniei publice și crearea unui haos informațional”

„Cunoaștem că, subiectul Air Moldova generează titluri de un interes sporit pe portalurile media dar, facem apel către corectitudinea și obiectivitatea dvs. Compania aeriană își informează pasagerii regulat despre schimbările de orar, la adresele de email”, comunică Air Moldova.

***

Amintim că Autoritatea Aeronautică Civilă declara, pe 6 martie, că anularea zborurilor Air Moldova este din cauza unei aeronave intrată la mentenanță planificată și staționarea la sol a altor două aeronave care erau încadrate în rețeaua de zboruri a companiei, care a creat modificări semnificative a grilei de zboruri.

Autoritatea a mai informat că monitorizează îndeaproape situația curentă a operatorului aerian, inclusiv ultimele cazuri din februarie și martie curent și a demarat o anchetă în scopul stabilirii dacă deciziile companiei sunt luate cu bună credință.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: