Air Moldova, „schimbat” pe LOT, Tarom, Wizz Air și RyanAir? Recean: „Suntem aproape de o soluție”
Full Article 2 minutes read

Air Moldova, „schimbat” pe LOT, Tarom, Wizz Air și RyanAir? Recean: „Suntem aproape de o soluție”

Republica Moldova este „aproape de o soluție” în ceea ce privește serviciile de transport avia pentru cetățenii țării, susține Dorin Recean. Premierul a declarat că lucrează „intens” la atragerea pe piața avia din Republica Moldova a mai multor companii aeriene internaționale și locale, între ele – LOT, Tarom, Wizz Air și RyanAir – fapt care va permite diversificarea curselor la prețuri accesibile tuturor cetățenilor.

„Obiectivul nostru este să avem cât mai multe companii care să aibă rute deschise de la Chișinău pe diferite destinații. Guvernul lucrează foarte intens cu companiile internaționale și cu cele locale ca să putem suplimenta aceste rute. Avem discuții cu LOT, Tarom, Wizz Air și RyanAir și după cum am spus, suntem aproape de o soluție”, a declarat prim-ministrul.

Șeful Guvernului a comentat, inclusiv, situația din jurul companiei Air Moldova, care a anunțat că trecere printr-un proces de restructurare, anulându-și, astfel, toate zborurile până în iulie.

„Air Moldova trebuie să poarte responsabilitate pentru fraudele pe care le-a comis, iar Guvernul să se asigure că există servicii de transport avia puse la dispoziție cetățenilor, ceea ce și facem. Dacă ați observat, avem o creștere graduală a rutelor care aterizează și decolează în Chișinău”, a mai declarat Dorin Recean.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului începând cu 28 martie, curent, după ce în 2013 a fost luat în concesiune pentru o perioadă de 49 de ani. Pe 4 aprilie, premierul Dorin Recean le-a cerut subalternilor săi să prezinte, în maxim o lună, un plan de dezvoltare al Aeroportului, care să prevadă, între altele, reducerea taxei aeroportuare de 9 euro și atragerea mai multor companii avia în Moldova.

Reamintim în acest context că compania Wizz Air a plecat din Moldova în martie curent, în timp ce cel mai mare operator avia din Moldova, Air Moldova, își anula, pe bandă rulantă, zborurile, din cauza dificultăților financiare. De atunci, autoritățile au anunțat că poartă discuții cu mai mulți operatori internaționali, inclusiv Wizz Air, pentru ca acesta să revină în Moldova, dar și RyanAir.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: