Alaiba promite să închidă magazinele lui Șor din Aeroport: „Au zile numărate”. Cine vine în loc
Full Article 2 minutes read

Alaiba promite să închidă magazinele lui Șor din Aeroport: „Au zile numărate”. Cine vine în loc

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, promite că va închide toate magazinele deținute și gestionate de politicianul fugar Ilan Șor, condamnat de justiția moldovenească la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, de pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Oficialul anunță că autoritățile vor identifica „în mod transparent” un „investitor credibil”, cu vastă experiență în domeniu și cu o imagine și reputație impecabilă. Licitația ar urma să fie anunțată în curând de AIC.

„Magazinele lui Șor din Aeroport au zile numărate! Deși am anulat regimul duty-free, magazinele controlate de Șor în continuare activează în aeroport cu achitarea tuturor impozitelor și taxelor. Pentru moment. Vom elimina și această ultimă schemă de care beneficiază acest grup criminal. (…) AIC va anunța curând o licitație pentru selectarea unui operator credibil în domeniul retail-ului, iar ca rezultat pasagerii să aibă parte de servicii de calitate”, a scris ministrul Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Parlamentul a votat în noiembrie 2022 pentru eliminarea regimului duty-free pe teritoriul Republicii Moldova. Comercializarea mărfurilor în unitățile comerciale din zonele vamale este impozitată, așadar, reieșind din principiul echității fiscale pentru toți antreprenorii din Republica Moldova. În toamna lui 2022, autoritățile declarau că magazinele duty-free existente vor activa până la expirarea licenței curente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: