Alaiba și-a certat colegii deputați care folosesc liftul și nu economisesc lumina: „La unul am strigat: RUȘINE!”
Full Article 2 minutes read

Alaiba și-a certat colegii deputați care folosesc liftul și nu economisesc lumina: „La unul am strigat: RUȘINE!”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba informează că Parlamentul a economisit cu 30,3% la consumul de energie electrică datorită faptului că deputații au respectat cu strictețe toate regulile impuse.

Potrivit deputatului, la Parlament sunt scoase din priză toate gadgeturile, iar angajații nu includ deloc lumina artificială.

„Totul, absolut tot este scos din priză. Orice gadget – mare sau mic. Este regulă. Nici o lampă nu e inclusă. Niciodată. Lumina zilei e diferită de lampele electrice, dar e suficientă. Dacă văd vreo lampă inclusă, uneori mai fac un skandal și o deconectez. Alteori nu mai fac. Depinde de om”, a scris Alaiba.

Totodată, acesta mai scrie că și-a certat colegii care folosesc liftul și nu economisesc electricitatea.

„Liftul. Este absolut exclus. În ultima lună probabil am luat liftul de 3 ori. Am apostrofat câțiva colegi care au îndrăznit să ia liftul. La unul am strigat „RUȘINE”. Nu s-a supărat nimeni, că deja îmi știu comportamentul pe alocuri prea extrovert.

Liftul e dușmanul. E cel mai masiv motor electric pe care-l folosiți în timpul zilei. Renunând la lift îți poți reduce semnificativ consumul de electricitate. Și mai faci și puțin sport. Win-win”, a adăugat el.

Amintim că datorită măsurilor de folosire cât mai rațională a resurselor energetice, consumul pentru luna octombrie în clădirea Parlamentului a scăzut cu peste 32 000 kW.

Pe 1 noiembrie, și reprezentanții Guvernului au declarat că au economisit energia electrică. Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova a anunțat că, în octombrie, datorită reducerii consumului de curent în toate instituțiile guvernamentale, costurile la achitarea facturilor lunare pentru energia electrică au fost micșorate cu 23%.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: