Albania: Strada pe care este amplasată ambasada Rusiei, redenumită în „Ucraina Liberă”
Full Article 2 minutes read

Albania: Strada pe care este amplasată ambasada Rusiei, redenumită în „Ucraina Liberă”

Autoritățile din capitala Albaniei au decis să redenumească strada pe care este amplasată Ambasada Rusiei. Potrivit Reuters, aceasta se va numi „Ucraina Liberă”. Anterior, un gest similar a făcut primarul orașului Vilnius, care a anunțat că strada pe care este amplasată Ambasada Rusiei din oraș va fi redenumită în „Eroii Ucrainei”.

Strada din orașul Tirana, pe care este amplasată ambasada Rusiei în Albania, va fi redenumită. Anunțul a fost făcut, pe 6 martie, de primarul localității. Acesta a precizat că strada se va numi „Ucraina Liberă”.

Generația noastră va fi marcată de agresiunea sângeroasă rusească. În locurile publice trebuie să amintim de rezistența eroică a Ucrainei”, a argumentat edilul.

Primarul orașului Vilnius, Remigijus Šimašius, a anunțat pe 3 martie că strada pe care este amplasată Ambasada Rusiei din oraș va fi redenumită în „Eroii Ucrainei”.

***

Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. De atunci, în Republica Moldova au ajuns circa 250 de mii de refugiați ucraineni. Circa 100 de mii au rămas temporar în țara noastră. Pentru informații despre condițiile de intrare în Republica Moldova, linia verde pentru refugiați, dar și alte subiecte importante la acest subiect accesați pagina oficială a Guvernului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: