Alegeri parlamentare anticipate în România. Când ar putea avea loc scrutinul
Full Article 1 minutes read

Alegeri parlamentare anticipate în România. Când ar putea avea loc scrutinul

Ludovic Orban a anunțat, vineri, 10 ianuarie, după o întâlnire de o oră cu președintele Klaus Iohannis că au decis împreună să declanșeze procedurile pentru organizarea de alegeri anticipate. „O spun clar, președintele României și cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să declanșăm alegeri anticipate”, a spus premierul, citat de Digi24

Premierul României a precizat că a fost desemnat un grup de lucru care se va ocupa de negocieri cu partidele pentru a întruni sprijin pentru procedura de declanașare a alagerilor anticipate.

Ludovic Orban a explicat că românii nu își mai doresc să fie conduși de PSD, care acționează „ca o frînă” în parlament și singura soluție este să se organizeze alegeri anticipate cât mai aproape de alegerile locale, care ar trebui să aibă loc în luna mai.

Întrebat dacă va demisiona pentru a începe procedura pentru declanșarea anticipatelor, Ludovic Orban a refuzat să răspundă.

Menționăm că ultimele alegeri legislative din România au avut loc în 2016, iar cele mai multe voturi le-a acumulat Partidul Social Democrat.