выборы
Максим Андреев, NewsMaker

Alegeri prezidențiale. Unde vor putea vota moldovenii din România și Ucraina?

Pentru cetățenii Republicii Moldova care se vor afla în România pe 1 noiembrie vor fi deschise 13 secții de votare, iar pentru cei care se vor afla în Ucraina – doar două. Toate adresele și regulile de votare pe timp de pandemie au fost publicate pe Facebook de ambasadele Moldovei din România și Ucraina. 

În România vor fi deschise 13 secții de votare: două la București – în incinta ambasadei și în cea a Autorității Electorale Permanente. La Iași va fi deschisă o secție de votare în incinta Consulatului general. Totodată, secții de votare vor fi deschise la Timișoara, Cluj Napoca, Galați, Constanța, Bacău, Suceava, Sibiu, Craiova și Oradea.

În Ucraina vor fi deschise doar două secții de votare pentru cetățenii Republicii Moldova – la ambasada Moldovei din Kiev și la consulatul Moldovei din Odesa.

Votarea în afara țării se permite cu:

1) pașaportul cetățeanului Republicii Moldova valabil sau expirat;

2) buletinul de identitate (cu fișa de însoțire) al cetățeanului Republicii Moldova

3) livretul de marinar.

Votarea va avea loc în intervalul orelor 07.00-21.00 (ora locală).

Alegătorii vor putea vota pentru unul dintre cei 8 candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Violeta Ivanov, Igor Dodon, Maia Sandu, Octavian Țîcu sau Dorin Chirtoacă.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: