„Alegerile au fost competitive și transparente”. Concluziile observatorilor din partea CSI
Full Article 2 minutes read

„Alegerile au fost competitive și transparente”. Concluziile observatorilor din partea CSI

La scrutinul din 11 iulie nu au fost înregistrate încălcări care ar fi putut influența rezultatele alegerilor parlamentare anticipate. La această concluzie au ajuns observatorii din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI. Declarații în acest sens au fost făcute de Dmitri Kobițki, șeful misiunii de observare, astăzi, 12 iulie.

Potrivit observatorilor din CSI, votarea s-a desfășurat într-o atmosferă calmă. Membrii misiunii au fost prezenți la numărarea voturilor și au observat că această procedură a fost efectuată în conformitate cu cerințele Codului electoral. Observatorii din partea CSI nu au înregistrat încălcări care ar fi putut influența rezultatele alegerilor”, a spus Dmitri Kobițki.

„Misiunea consideră că organele electorale din Moldova au asigurat condiții pentru realizarea drepturilor cetățenilor la libera exprimare a voinței. Misiunea de observare ajunge la concluzia că alegerile din 11 iulie au avut loc în conformitate cu Constituția Republicii Moldova și au fost competitive și transparente”, a mai spus Dmitri Kobițki.

Amintim că, potrivit rezultatelor preliminare, după procesarea a 99,95% din procesele verbale, în Parlament au acces trei concurenți electorali: PAS (52,72%), BECS (27,24%) și Partidul „ȘOR” (5,75%).

Dacă scrutinul va fi validat de Curtea Constituțională, cele mai multe mandate de deputat le va obține PAS: 62-63. BECS poate miza pe 32 de fotolii de parlamentar, iar Partidul „ȘOR” pe  6 locuri.

Ce urmează după totalizarea rezultatelor puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: