Alegerile din Adunarea Populară a Găgăuziei au fost amânate
Full Article 1 minutes read

Alegerile din Adunarea Populară a Găgăuziei au fost amânate

Campania electorală pentru scrutinul din Adunarea Populară a Găgăuziei a fost sistată. Aceasta va fi reluată după 30 mai 2021, când va expira starea de urgență. Decizia a fost luată în seara de 1 aprilie, de către Comisia pentru situații excepționale din regiune.

Decizia mai prevede că CEC-ul din Găgăuzia va continua monitorizarea desfășurării campaniei electorale după expirarea termenului stării de urgență. De asemenea, noua dată a alegerilor urmează să fie stabilită de către reperezentanții instituției.

Amintim că alegerile din Adunarea Populară a Găgăuziei urmau să se desfășoare pe 16 mai.

Pe 30 martie, liderul PSRM Igor Dodon a declarat, după ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor, că recomandă amânarea scrutinului, din cauza pandemiei.

***

Adunarea Populară a Găgăuziei se formează din 35 de deputați aleși pentru un mandat de 4 ani. Din cele 35 circumscripții electorale, 17 sunt din raionul Comrat; 12 în raionul Ceadîr-Lunga și 6 în raionul Vulcănești.

Pe 31 martie, parlamentul Republicii Moldova a decis decretarea stării de urgență pe o perioadă de 60 zile. Conform Constituției, desfășurarea alegerilor de orice fel în timpul stării de urgență este interzisă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: