Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani (UPDATE)

Sediul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a fost evacuat în dimineața de 29 octombrie, în urma unei alerte cu bombă. Potrivit poliției, un bărbat a telefonat la 112 și a anunțat că în instituție se află un obiect explozibil.

UPDATE (9:30) În urma verificării clădirii, cât și a adiacentului, obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”.

Apelul telefonic a fost înregistrat la ora 08:02. La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh.

Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat personalul care se afla în incinta clădirii. În prezent, serviciile specializate efectuează acțiuni de verificare a spațiului. De asemenea, angajații poliției întreprind măsuri petru identificarea persoanei care a telefonat.

O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore. Autorii alertelor false riscă până la doi ani de puşcărie, amenzi de până la 42,5 mii de lei sau între 180 și 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: