Alertele false cu bombă din Transnistria: un adolescent va compărea pe banca acuzațiilor
Full Article 2 minutes read

Alertele false cu bombă din Transnistria: un adolescent va compărea pe banca acuzațiilor

Un tânăr de 18 ani, din regiunea transnistreană, va compărea compărea pe banca acuzaților pentru că ar fi trimis pe adresele de email ale școlilor din Tiraspol și Bender mesaje false despre dispozitive explozive introduse în interiorul instituțiilor. Așa-zisele autorități din stânga Nistrului au deschis pe numele adolescentului pentru raportare falsă a exploziilor și apeluri publice la activități extremiste.

Potrivit postului local de televiziune TSV, în perioada 8-11 aprilie 2022, adolescentul ar fi pe adresele de email ale școlilor din Tiraspol și Bender, mesaje false despre minare instituțiilor.

Sursa menționează, că în mesajele adolescentului, care la vremea respectivă avea 17 ani, persista un conținut care instiga la dușmănie-națională

Ulterior, identitatea persoanei care a lansat alertele a fost stabilită. „Autoritățile”, din stânga Nistrului, au demarat o cauză penală pentru „raportarea falsă a exploziilor și apeluri publice la activități extremiste”. Cauza se află acum în curs de examinare în instanță.

Amintim că, pe parcursul anului trecut, în Transnistria, au fost înregistrate numeroase alerte cu bombe. Erau vizate instituții de învățământ și spitale. Persoane necunoscute au raportat că au minat zeci de locații în Tiraspol, Rîbnița, Bender și Slobozia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: