Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar pentru încă 30 de zile
Full Article 2 minutes read

Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar pentru încă 30 de zile

Magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana, au examinat în data de 4 ianuarie demersul procurorului desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privinţa Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, pe o perioadă de 60 zile. În rezultatul examinării demersului, judecătorul de instrucţie a admis parţial solicitarea procurorului de caz.

Astfel, a fost dispusă prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privinţa lui Alexandr Stoianoglo, pe o perioadă de 30 zile.

„În acest context, ţinând cont de admiterea parţială a demersului înaintat, informez că, încheierea magistraţilor urmează să o contest cu recurs la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile”, se arată în declarația Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Victor Furtună.

Amintim că în data de 5 octombrie, Consiliul Suprem al Procurorilor a autorizat inițierea urmăririi penale în privința lui Stoianoglo. Ancheta a fost încredințată procurorului Procurorului anticorupție Victor Furtună.

Două ore mai târziu, Furtună a deschis un dosar penal împotriva lui Stoianoglo cu mai multe acuzații: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. În aceeași zi, Stoianoglo a fost reținut de ofițerii SIS.

Pe 29 octombrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală pe unul dintre capetele de acuzare în privința lui Stoianoglo. Este vorba despre cel în care Alexandr Stoianoglo este învinuit de faptul că și-a depășit atribuțiile de serviciu atunci când a dispus achitarea indemnizației de concediere, aproape 164 de mii de lei, fostului șef al PCCOCS, Nicolae Chitoarogă. Pe 9 decembrie, Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: