Alexei Navalnîi a comentat uciderea la Bucea a unui bărbat cu același nume: „Este din același sat cu tatăl meu”
Full Article 2 minutes read

Alexei Navalnîi a comentat uciderea la Bucea a unui bărbat cu același nume: „Este din același sat cu tatăl meu”

Opozantul rus Alexei Navalnîi a comentat imaginile apărute în presă, cu bărbatul cu același nume de familie, ucis în localitatea Bucea din Ucraina. Politicianul rus, aflat în închisoare, a menționat că victima era originară din același sat ca și tatăl său, însă nu știe dacă îi este rudă.

Toate circumstanțele arată că a fost ucis din cauza numelui. Pentru că pașaportul a fost aruncat alături demonstrativ. Un om absolut nevinovat a fost ucis de călăii putiniști (cum altfel să-i numesc? că doar nu „soldați ruși”) pentru faptul că poartă același nume cu mine. Probabil sperau că e vreo rudă”, a scris Alexei Navalnîi.

Opozantul rus a mai menționat că nu știe dacă persoana respectivă îi este sau nu rudă: „Este din același sat cu tatăl meu. Așa că, posibil, este rudă, însă în general în acel sat sunt mulți Navalnîi”.

Amintim că, în ajun, BBC Ucraina a scris că un bărbat pe nume Ilia Navalnîi a fost găsit mort în Bucea, lângă biserică. Potrivit publicației Bild, bărbatul a fost ucis încă pe 12 martie.

***

Orașul Bucea din apropierea Kievului a fost ocupat de trupele ruse încă din primele zile ale războiului. După retragerea acestora, au fost descoperite sute de decese ale civililor. Ucraina a acuzat Rusia de crime de război. De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a calificat informațiile drept „provocare”, iar președintele rus Vladimir Putin – că sunt false.

Opozantul rus Alexei Navalnîi se află în închisoare. El a fost reținut pe 17 ianuarie 2021, după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde a urmat un tratament, în urma otrăvirii cu o substanță din categoria „Noviciok”. Fiind condamnat la închisoare cu suspendare și neprezentându-se la poliție pe durata aflării în Germania, pedeapsa i-a fost înlocuită cu una reală. Pe durata aflării în închisoare, pe numele său au fost inițiate și alte dosare penale. În martie, el a fost condamnat la 9 ani de închisoare într-un dosar de escrocherie și pentru ofensa unui judecător.

 
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: