Alte două studii clinice destinate tratamentului pacienților cu COVID-19, aprobate în regim de urgență de Agenția Medicamentului
Full Article 1 minutes read

Alte două studii clinice destinate tratamentului pacienților cu COVID-19, aprobate în regim de urgență de Agenția Medicamentului

Alte două studii clinice multicentrice internaționale, ce se desfășoară în paralel în peste 100 de instituții medicale din lume, au fost aprobate în regim de urgență de Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). Acestea sunt lansate la inițiativa companiei americane „Regeneron Pharmaceuticals” Inc., în colaborare cu compania germană de cercetarea clinică ARENSIA Exploratory Medicine.

Cercetările medicale menționate au drept scop obținerea unui tratament eficient pentru bolnavii infectați cu COVID-19, precum și prevenirea infectării persoanelor cu care pacienții infectați au intrat în contact direct. Aproximativ 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit și în mod voluntar.

Studiile clinice se vor desfășura în cadrul Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneagă”.

Potrivit AMDM, tratamentele propuse în cadrul cercetărilor sunt bazate pe administrarea unor produse inovative sub formă de soluții injectabile, reprezentanți ai clasei de anticorpi monoclonali și sunt orientate spre eficientizarea metodelor de tratament aplicate.

Precizăm că începând din luna iunie, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: