aamc.org

Alte trei persoane au decedat din cauza infecției COVID-19. Printre victime, o angajată a Spitalului Raional Edineț

Alte trei persoane au decedat din cauza infecției COVID-19, informează Ministerul Sănătății. Printre victime este și o angajată a Spitalului Raional Edineț.

Deces 396: Bărbat de 61 ani, din raionul Ialoveni, internat la Spitalul Clinic Republican, pe 16 mai. Comorbidități:hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II, artrită inflamatorie.

Deces 397: Femeie de 71 ani, din raionul Ocnița, internată la Spitalul Raional Ocnița, pe 7 iunie. Comorbidități: limfom, hepatită virală cronică, ciroză hepatică.

Deces 398: Tamara Gudumac, în vârstă de 61 ani, angajată în calitate de laborantă în cadrul Spitalului Raional Edineț. Pacienta a fost internată în secția de terapie intensivă a Spitalului Raional Edineț pe data de 5 mai, cu COVID-19, formă gravă.

Precizăm că până în prezent, în Republica Moldova s-au înregistrat 11 459 de cazuri, dintre care 4640 sunt cazuri active.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UNIAN

Industria cărbunelui din Rusia, în criză? Peste 50 de întreprinderi s-au închis deja sau urmează să o facă

Ministrul adjunct rus al Energiei, Dmitri Islamov, a declarat că pe teritoriul Federației Ruse există 51 de întreprinderi din sectorul cărbunelui — mine și cariere — a căror activitate a fost deja oprită sau ar putea fi sistată în viitorul apropiat. Potrivit Ministerului Energiei, pierderile totale ale sectorului pentru perioada ianuarie–mai se ridică la 112,6 miliarde de ruble, iar până la sfârșitul anului ar putea ajunge la 300–350 de miliarde.

Potrivit The Insider, în Rusia există aproximativ 180 de companii din industria cărbunelui. Potrivit estimărilor agenției NKR, cei mai vulnerabili s-au dovedit a fi producătorii mici și mijlocii de cărbune cu potențial energetic, ale căror venituri au scăzut din cauza reducerii încasărilor din export. După interzicerea livrărilor către UE, volumele principale au fost redirecționate către piețele din China (40–45% din exporturi în 2023–2024), India (10–12%) și Turcia (10–15%), unde companiile sunt nevoite să concureze cu alți furnizori.

În luna mai, Guvernul țării a introdus măsuri de sprijin: amânarea plății impozitelor și a contribuțiilor de asigurări până în decembrie 2025, restructurarea datoriilor și programe de redresare financiară. Potrivit lui Islamov, 73 de întreprinderi au solicitat sprijin de stat.

Analiștii anticipează o consolidare a pieței: structurile mai mari ar putea absorbi companiile mai slabe. Partenerul coordonator al grupului Veta, Ilia Jarski, consideră că astfel de tranzacții sunt posibile dacă există acces la finanțare prin credite.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: