Altercații la Varnița. Membrii AUR au încercat pentru a treia oară să ajungă în Transnistria (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Altercații la Varnița. Membrii AUR au încercat pentru a treia oară să ajungă în Transnistria (VIDEO)

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au încercat, pentru a treia oară, să ajungă în Transnistria. Aceștia au mers la Varnița. Ajunși la așa numita linie de frontieră dintre malul stâng și cel drept al râului Nistru, aceștia au pus muzică românească în boxe și au cerut să fie lăsați să treacă, lucru care nu s-a întâmplat. La un moment dat, s-au produs altercații.

„Membrii Alianței pentru Unirea Românilor anunță că vor încerca să treacă Nistrul pentru a-și desfășura pașnic campania electorală, iar în caz contrar, vor fi împărțite materiale electorale informative la intrarea în așa-numitul punct de control”, au anunțat reprezentanții AUR.

Autocarul AUR a fost stopat la „punctul de trecere a frontierei” de la Varnița cu Tighina, iar milițienii transnistreni au format un cordon și nu le-au permis unioniștilor să treacă. La fața locului au venit și câțiva polițiști.

La un moment dat, s-a încercat reținerea unei persoane care este dată în urmărire de autoritățile de la Chișinău. Forțele transnistrene au intervenit și nu au permis acest lucru.

***

La sfârșitul lunii iunie, un grup de membri ai AUR și-au petrecut noaptea la Varnița, după ce nu au fost lăsați să meargă la Tighina pentru a desfășura campania electorală. Anterior, aceștia au încercat să ajungă la Râbnița.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: