captură foto

Altercații la Varnița. Membrii AUR au încercat pentru a treia oară să ajungă în Transnistria (VIDEO)

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au încercat, pentru a treia oară, să ajungă în Transnistria. Aceștia au mers la Varnița. Ajunși la așa numita linie de frontieră dintre malul stâng și cel drept al râului Nistru, aceștia au pus muzică românească în boxe și au cerut să fie lăsați să treacă, lucru care nu s-a întâmplat. La un moment dat, s-au produs altercații.

„Membrii Alianței pentru Unirea Românilor anunță că vor încerca să treacă Nistrul pentru a-și desfășura pașnic campania electorală, iar în caz contrar, vor fi împărțite materiale electorale informative la intrarea în așa-numitul punct de control”, au anunțat reprezentanții AUR.

Autocarul AUR a fost stopat la „punctul de trecere a frontierei” de la Varnița cu Tighina, iar milițienii transnistreni au format un cordon și nu le-au permis unioniștilor să treacă. La fața locului au venit și câțiva polițiști.

La un moment dat, s-a încercat reținerea unei persoane care este dată în urmărire de autoritățile de la Chișinău. Forțele transnistrene au intervenit și nu au permis acest lucru.

***

La sfârșitul lunii iunie, un grup de membri ai AUR și-au petrecut noaptea la Varnița, după ce nu au fost lăsați să meargă la Tighina pentru a desfășura campania electorală. Anterior, aceștia au încercat să ajungă la Râbnița.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: