„Am rămas practic singuri în fața acestei urgii”. Un medic din Moldova propune un flashmob de Ziua lucrătorului medical
Full Article 2 minutes read

„Am rămas practic singuri în fața acestei urgii”. Un medic din Moldova propune un flashmob de Ziua lucrătorului medical

Medicul-șef al Departamentului consultativ, medicină fizică și balneologie din cadrul Centrului Republican de Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Iurie Pelin, a publicat un mesaj emoționant pentru colegii săi de breaslă, în contextul Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, care va fi marcată pe 21 iunie.

„Nu vom mai avea parte de adunări solemne cu înmânări de diplome, concerte fastuoase, aplauze de la balcoane și alte „difirambe”. În schimb, vom primi o multitudine de promisiuni grase și dulci din partea unora și învinuiri din partea altora că nu luptați cum trebuie cu virusul ucigaș”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook pe 17 iunie.

Medicul a atras atenția că o populația nu susține lucrătorii medicali.

„Cu excepția unei mici părți conștiente a acestei societăți, am rămas practic singuri în fața acestei urgii abătută asupra noastră. În aceste momente de grea cumpănă, ne punem speranța doar în unicul Dumnezeu și forțele proprii. Oameni buni! Ajutați-ne să Vă ajutăm! Respectați indicațiile și recomandările specialiștilor, nu a demagogilor!”, a scris acesta.

De asemenea, Iurie Pelin a propus ca duminică,  21 iunie 2020, la ora 12:00,  să fie incluse claxoanele și sirenele ambulanțelor pentru 15 secunde.

„Nu pentru a ne omagia, ci întru comemorarea colegilor noștri răpuși la datorie și avertizarea celor vii, că războiul cu cruntul inamic continuă”, a conchis acesta.

Scumpii și dragii mei frați și surori de breaslă,oameni buni!!!Anticipez un pic evenimentele și aduc aminte, că în data…

Gepostet von Iurie Pelin am Mittwoch, 17. Juni 2020

Precizăm că, potrivit datelor publicate în dimineața de 17 iunie de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, 1988 de lucrători medicali din Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus. Cel puțin 16 dintre aceștia au decedat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: