„Am rezolvat criza, însă gustul amar a rămas”. Maia Sandu, despre „respectul reciproc între popoare”
Full Article 2 minutes read

„Am rezolvat criza, însă gustul amar a rămas”. Maia Sandu, despre „respectul reciproc între popoare”

Președintele Maia Sandu regretă că în timpul crizei gazelor au fost multe interpretări din cauza relațiilor cu Rusia. „Trebuie să fim atenți atunci când discutăm probleme sensibile, pentru a nu afecta cetățenii Moldovei și Rusiei. De asemenea, societatea trebuie consolidată în interiorul țării noastre, a declarat Maia Sandu într-un interviu interviu cu corespondentul special Kommersant, Vladimir Soloviov, pe 31 octombrie.

Întrebată de corespondentul special dacă consideră Rusia o țară prietenă cu Moldova, Sandu a răspuns că vede respect reciproc între țări. Cu toate acestea, Sandu a remarcat că criza gazelor a scos la iveală neînțelegeri de ambele părți.

„Prietenii sunt atunci când există respect reciproc. Astăzi văd acest respect reciproc și sper că va continua. În această criză au fost foarte multe acuzații: că așa e poporul moldovenesc, și așa e poporul rus. Nu ajută. Am rezolvat criza, dar gustul amar a rămas. Vreau ca rușii care locuiesc în Rusia să înțeleagă că suntem un popor prietenos. Îmi doresc ca moldovenii care locuiesc în Rusia să nu sufere din cauza asta, sau rușii care locuiesc în Moldova să nu sufere din cauza declarațiilor care pur și simplu ne ceartă popoarele”, a spus Sandu.

Președintele a spus că astfel de „probleme sensibile” ar trebui discutate cu atenție pentru a nu provoca o scindare în societate și „să nu se certe poporul Moldovei cu poporul Rusiei”.

Sandu a numit semnarea unui acord privind furnizarea de gaze rusești a Moldovei „un precedent pozitiv în relațiile cu Federația Rusă”. În opinia ei, acesta este un exemplu că țările pot rezolva și alte probleme importante.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: