Ambalarea fructelor și legumelor în pungi din plastic, interzisă în Franța
Full Article 2 minutes read

Ambalarea fructelor și legumelor în pungi din plastic, interzisă în Franța

O nouă lege care interzice ambalajele din plastic pentru majoritatea fructelor și legumelor comercializate a intrat în vigoare în prima zi a noului an în Franța, transmite BBC, citat de Digi24.

Castraveții, lămâile și portocalele sunt printre cele 30 de produse interzise de a fi ambalate în plastic. Ambalajele mai mari precum și fructele tăiate sau procesate vor fi exceptate.

Președintele Emmanuel Macron a numit interdicția „o reală revoluție” și a spus că arată angajamentul țării pentru a elimina plasticul de unică folosință până în 2040.

Mai mult de o treime dintre fructele și legumele produse în Franța sunt gândite să fie comercializate în ambalaje de plastic, iar oficialii guvernamentali cred că legea ar putea împiedica ca un miliard de produse din plastic de unică folosință să fie folosite în fiecare an.

Într-un comunicat care anunța noua lege, Ministerul Mediului a spus că Franța folosește „o cantitate scandaloasă” de produse din plastic de unică folosință iar că noua interdicție „are ca obiectiv reducerii folosirii plasticului care se aruncă și sporește folosirea altor materiale sau a ambalajelor reutilizabile și reciclabile”.

Interdicția, parte a unui program care se desfășoară pe mai mulți ani, ce a fost introdus de cabinetul Macron, își propune să elimine plasticul din multe industrii.

Ambalarea fructelor și legumelor în pungi din plastic, interzisă în Franța

Euronews

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: