Ambasada Rusiei la Chișinău, prima reacție după ce un bărbat a încercat să incendieze clădirea: „Ne așteptăm la o pedeapsă severă”
Full Article 2 minutes read

Ambasada Rusiei la Chișinău, prima reacție după ce un bărbat a încercat să incendieze clădirea: „Ne așteptăm la o pedeapsă severă”

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a venit cu o primă reacție la atacul bărbatului care a încercat să incendieze clădirea în timp ce în incinta secției consulare oamenii veneau să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale. Diplomația rusă a făcut apel la autorități să investigheze obiectiv cazul.

„Ne așteptăm la o pedeapsă corectă și severă”, a anunțat Ambasada.

Diplomația rusă le-a mulțumit inclusiv cetățenilor „pentru poziția și conștiința lor civică”. Potrivit sursei, în ciuda provocărilor, oamenii pot vota „ca de obicei”.

„Observăm o activitate ridicată și un număr mare de persoane dispuse să participe”, a mai precizat Ambasada în comunicatul emis.

Menționăm că un bărbat în vârstă de 54 de ani, cetățean al Republicii Moldova, a fost reținut după ce ar fi încercat să incendieze sediul Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, în timp ce în sediul misiunii diplomatice se desfășoară alegeri prezidențiale. În timpul audierilor, acesta și-a motivat gestul prin unele nemulțumiri care le are în raport cu acțiunile autorităților ruse. Detalii – AICI

Amintim că cetățenii Federației Ruse își aleg astăzi, 17 martie, pentru a treia zi consecutiv, viitorul președinte. Autoritățile de la Chișinău au decis să deschidă o singură secție de votare în Moldova – în incinta sediului Ambasadei Rusiei din capitală. Zeci de oameni au venit să voteze sau pur și simplu au dat curs apelului și s-au adunat, la ora 12:00, cu drapele anti-război, pentru a participa la acțiunea „Amiaza contra lui Putin”. NM transmite în direct, de la diplomația rusă din Chișinău, cum are loc procesul de votare. Detalii – AICI.

De precizat, în context, că Federația Rusă a organizat alegeri prezidențiale și în stânga Nistrului, în ciuda interdicției impuse de Moldova. Ministerul de Externe a condamnat acțiunile Moscovei și a făcut apel la comunitatea internațională să le condamne. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: