Ambasadorul Moldovei în România, Victor Chirilă, a prezentat scrisoarea de acreditare președintelui Klaus Iohannis
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul Moldovei în România, Victor Chirilă, a prezentat scrisoarea de acreditare președintelui Klaus Iohannis

Ambasadorul Republicii Moldova în România Victor Chirilă a prezentat președintelui român Klaus Iohannis scrisoarea de acreditare. Ceremonia de primire a avut loc, pe 11 ianuarie, la Palatul Cotroceni, anunță administrația prezidențială de peste Prut. Diplomatul moldovean a adresat mulțumiri pentru sprijinul acordat de România în parcursul european al Moldovei și a menționat hotărârea autorităților de la Chișinău de a atinge obiectivele asumate.

În cursul întrevederii cu Victor Chirilă, președintele României a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor de către Guvernul de la Chișinău, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

„De asemenea, a fost evocată viitoarea ședință comună de Guvern, care urmează a avea loc în perioada următoare și care va trebui să se concentreze, cu decizii și soluții concrete de cooperare, asupra domeniilor și proiectelor prioritare comune”, se arată într-un comunicat al Președinției din România.

Într-un interviu pentru Agerpres diplomatul moldovean a declarat că atât autorităţile de la Bucureşti, cât şi cele de la Chişinău trebuie să profite de contextul regional şi să aplice în detaliu prevederile parteneriatului strategic dintre cele două state.

„Provocări sunt multe, dacă ne gândim şi la contextul regional, care nu este deloc îmbucurător, dar acest lucru, dimpotrivă, trebuie să ne mobilizeze şi mai mult pentru a profita de unică oportunitate pe care o avem astăzi şi la Chişinău, şi la Bucureşti, având în vedere că avem şi aici o majoritate solidă, şi la Chişinău o majoritate pro-europeană solidă, astfel încât să fructificăm la maxim această fereastră de oportunitate şi să dăm esenţă reală în parteneriatul nostru strategic pe proiecte concrete, de inter-conectare, de apropiere, de creare a fronturilor economice, comerciale, infrastructurale, lingvistice şi culturale unice dintre ţările noastre. Acesta este cel mai important lucru, să facem ca parteneriatul strategic să devină ireversibil”, a afirmat Chirilă.

Amintim că Victor Chirilă a fost numit ambasador al Republicii Moldova în România în cadrul ședinței Guvernului din 3 noiembrie.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: