Ambasadorul SUA la Chișinău: La moment, nu avem indicii că Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul SUA la Chișinău: La moment, nu avem indicii că Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac

Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Kent Logsdon, în contextul situației din regiune, a spus că nu sunt indicii, la moment, că țara noastră ar putea fi ținta unui atac din partea Federației Ruse. 

„La moment, nu avem indicii că Republica Moldova ar putea fi ținta unui atac, dar suntem foarte îngrijorați de ceea ce ar putea să se întâmple în regiune, în special în contextul imaginilor pe care le vedem în fiecare zi cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus ambasadorul.

Întrebat ce prognoze are pentru situația din Ucraina, ambasadorul a declarat: „Este o situație foarte dificilă în Ucraina, dar suntem cu toții atenți și la orice semn și orice știre ca să ne dăm seama ce se întâmplă în imediata vecinătate a frontierelor Republicii Moldova”.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: