Ambasadorul Ungariei, convocat la Ministerul de Externe, după ce un polițist de patrulare a fost lovit de o mașină a misiunii diplomatice
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul Ungariei, convocat la Ministerul de Externe, după ce un polițist de patrulare a fost lovit de o mașină a misiunii diplomatice

Ambasadorul Ungariei a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Acesta urmează să ofere explicații cu privire la incidentul care s-a produs acum câteva zile în apropierea Pieței Centrale din Chișinău, când șoferul unei mașini care aparține misiunii diplomatice a lovit un polițist de patrulare, care l-a informat că a parcat neregulamentar.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat pe 10 noiembrie că a luat act de informația apărută în spațiul public, precum și de raportul agentului constatator din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și nota verbală a Ambasadei Ungariei în Republica Moldova.

„În strictă conformitate cu prevederile Convenției de la Viena din 1961 cu privire la relațiile diplomatice, ambasadorul Ungariei a fost convocat la ministerul de externe pentru clarificarea circumstanțelor incidentului și evitarea unor situații similare, care ar aduce prejudicii statutului diplomatic. Menționăm că articolul 41 al Convenției de la Viena stipulează că fără prejudiciul privilegiilor şi imunităţilor diplomaților, toate persoanele care beneficiază de privilegii şi imunități au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar”, se arată în declarația instituției.

Incidentul a fost înregistrat pe 6 noiembrie, în jurul orei 11:40, pe strada Armenească, la intrarea în IM Piața Centrală, paralel cu punctul mobil de vaccinare. Totul s-a întâmplat după ce șoferul unui automobil cu numere diplomatice a parcat neregulamentar un automobil. O angajată a centrului mobil de vaccinare a comunicat polițistului că este necesar de a înlătura automobilul respectiv, pentru a putea manevra autobuzul.

La scurt timp, de automobil s-a apropiat un bărbat care susținea că automobilul nu încurcă nimănui şi că el este ambasadorul Ungariei în R. Moldova. Angajatul INSP i-a solicitat să înlăture automobilul, pentru a permite ieşirea autobuzului, însă conducătorul auto, vădit iritat, s-a urcat la volanul automobilului și i-a spus omului legii că se va adresa Ministrului de Interne. Apoi, acesta a pornit mașina şi a accelerat, lovind angajatul INSP cu partea laterală stângă. Polițistul de patrulare nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: