Andrei Spînu participă la Marșul Feminist: „Vrem ca vocea celor care cred în egalitate să fie auzită”
Full Article 2 minutes read

Andrei Spînu participă la Marșul Feminist: „Vrem ca vocea celor care cred în egalitate să fie auzită”

Secretarul general al Președinției Andrei Spînu este prezent la Marșul Feminist „Femeile între pace și război”. Oficialul a menționat că participă în mod tradițional, în fiecare an, la acest marș al solidarității. Mai exact, este pentru a 8-a oară pentru el.

Andrei Spînu a declarat că participă la eveniment, în semn de solidaritate cu femeilei, care ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și băbații.

„Avem încă mulți membri ai societății noastre care consideră altfel și vrem ca vocea femeilor, a noastră, a celor care cred în egaliatate, să fie auzită mai bine”, a spus el.

Întrebat dacă participă în fiecare an la marșul solidarității oficialul a spus: „Da. E a opta ediție, dacă nu greșesc, și cred că am fost la toate”, a menționat el.

La eveniment a fost prezent și ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu. Acesta a spus că s-a alăturat Marșului pentru a-și arăta angajamentul ferm pentru promovarea egalității de gen și a încuraja mai mulți bărbați să se alăture acestei lupte.

Oficialul a vorbit și despre acțiunile întreprinse de ministerul Muncii pentru a sprijini femeile.

„Noi avem mai multe programe în pregătire. Avem un program, care are menirea să combată și să prevină violența asupra femeilor și violența în familie. Avem un program de creare a mai multor locuri în grădinițe, pentru a ajuta părinții să combine viața de familie cu cea de la muncă. Și avem mai multe reforme legate de concediul paternal, pentru a încuraja mai mulți tați să aibă grijă de copii. Mai multe servicii de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități, pentru că înțelegem că atunci când în familie există copii cu dezabilități, de ei au grijă, în primul rând, femeile.”, a spus ministrul.

Amintim că, pe 8 martie, Organizația „Femei pentru Femei” organizează marș al solidarității pentru a celebra această zi în mod feminist, în spirit de solidaritate cu femeile din Ucraina și unitate împotriva războiului, agresiunii, nedreptății, discriminării.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: