Angela Merkel, vaccinată împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca
Full Article 1 minutes read

Angela Merkel, vaccinată împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost vaccinată împotriva COVID-19 cu serul produs de compania AstraZeneca, informează Digi24.

„Mă bucur că mi-a fost administrată astăzi prima doză a vaccinului AstraZeneca. Le mulţumesc tuturor celor care participă la campania de vaccinare şi celor care se lasă vaccinaţi. Vaccinul este cheia pentru depăşirea pandemiei”, a scris Angela Merkel pe Twitter.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, a prezentat o imagine a certificatului de vaccinare primit de Angela Merkel.

Angela Merkel, vaccinată împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca

twitter.com/RegSprecher

În Germania, vaccinul AstraZeneca este recomandat de autorităţile medicale doar persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Amintim că în luna martie, multe țări europene au încetat să utilizeze vaccinul AstraZeneca din cauza formării cheagurilor de sânge la pacienții care au primit serul. În aprilie, Agenția Europeană pentru Medicamente a recunoscut că există într-adevăr o legătură între vaccin și formarea cheagurilor de sânge, dar acesta este un efect secundar extrem de rar, iar utilizarea AstraZeneca poate fi continuată.

Danemarca a devenit prima țară din Europa care a renunțat definitiv la vaccinul AstraZeneca din cauza formării cheagurilor de sânge,

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: