ANI a constatat că deputatul PSRM Grigore Novac ar fi admis încălcări la declararea averii. A fost sesizată Procuratura Generală
Full Article 2 minutes read

ANI a constatat că deputatul PSRM Grigore Novac ar fi admis încălcări la declararea averii. A fost sesizată Procuratura Generală

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că deputatul Partidului Socialiștilor Grigore Novac ar fi admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea de date incomplete și eronate în declarațiile cu privire la venituri și proprietate și cele de avere și interese personale, depuse în perioada 2015-2019. În acest sens, ANI a sesizat Procuratura Generală.

Conform materialelor probatorii acumulate, inspectorul de integritate a depistat o diferență semnificativă în mărime de 113 mii lei, generată în data de 18.12.2015, la achiziționarea unui automobil de către subiectul vizat, care ar fi depășit de 2,18 ori – cele 6 salarii medii lunare.

În cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate a mai observat o diferență nejustificată în sumă de 358 360 mii lei, admisă de același subiect vizat, între veniturile lunare realizate în perioada de referință 2015-2018 și valoarea bănească a cotizațiilor și donațiilor, achitate lunar de către subiectul vizat la finanțarea unui partid politic și a campaniilor electorale.

În acest sens, ANI a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova despre acest caz. Actul emis de ANI a fost contestat în instanța de contencios administrativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: