ANRE: În ultima perioadă, prețul benzinei a scăzut cu peste 18%, iar a motorinei – cu 17%. Cât vor costa carburanții joi
Full Article 50 second read

ANRE: În ultima perioadă, prețul benzinei a scăzut cu peste 18%, iar a motorinei – cu 17%. Cât vor costa carburanții joi

După ce în luna iunie a anului curent prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal de 33,90 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 32,46 lei/litru pentru motorina standard, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează că se atestă o tendință de continuă scădere a acestora.

Astfel, în ultima perioadă, potrivit sursei, benzina s-a ieftinit cu 6,29 lei/litru, iar motorina – cu 5,58 lei/litru, ceea ce reprezintă o diminuare cu circa 18,5 % și, respectiv, 17,2% comparativ cu valorile maximale din iunie.

În context, ANRE anunță că joi, 4 august, moldovenii vor achita la pompă 27,61 lei/litru pentru benzina COR 95 sau cu 11 bani mai puțin. Se ieftinește și motorina, care va ajunge să coste, mâine, 26,88 lei/litru, ceea ce înseamnă cu 21 de bani mai puțin decât costă azi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: