Apel către toate „forțele veritabil democratice” din Republica Moldova. Ce propune Platforma DA
Full Article 2 minutes read

Apel către toate „forțele veritabil democratice” din Republica Moldova. Ce propune Platforma DA

Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) a făcut apel către toate „forţele veritabil democratice” din Republica Moldova de a-şi consolida eforturile, de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic. Un mesaj în acest sens a fost făcut public de către Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook, astăzi, 14 ianuarie.

Potrivit PPDA, „situaţia politică s-a agravat considerabil după ce Dodon a preluat puterea prin minciună şi trădare și împinge ţara în zona turbulenţelor sociale şi a izolării internaţionale”. În acest context, „necesitatea unității forţelor democratice în fața unui regim antidemocratic este la fel de actuală ca şi în 2016”.

De asemenea, „situaţia politică gravă creată în Republica Moldova ne cere o abordare extrem de serioasă și responsabilă a proceselor electorale prin care să demonstrăm prin faptă că interesele ţării sunt mai presus decât interesele de partid sau personale”, se anunță în comunicatul PPDA.

Amintim că la începutul lunii decembrie 2019, lidera PAS, Maia Sandu a declarat că va candida la viitoarele alegeri prezidențiale dacă se va ajunge la această decizie în interiorul blocului ACUM. Fiind întrebată dacă plaforma DA și PAS vor avea un candidat separat la alegerile prezidențale, Sandu a declarat că fiecare are libertatea de a alege. „Fiecare partid e liber să decidă, dar e bine să facem front comun împotriva lui Igor Dodon și să vedem cum ne descurcăm”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: