Maia Sandu vrea să devină deputat? Ce spune liderul PAS despre alegerile prezidențiale și eliberarea lui Filat
Full Article 4 minutes read

Maia Sandu vrea să devină deputat? Ce spune liderul PAS despre alegerile prezidențiale și eliberarea lui Filat

Fostul premier Maia Sandu susține că va candida la viitoarele alegeri prezidențiale dacă se va ajunge la această decizie în interiorul blocului ACUM. De asemenea, Sandu nu îl vede pe Vlad Filat în calitate de opononent politic și recunoaște că au existat niște situații care au condus la o anumită răcire în cadrul blocului ACUM. Declarațiile au fost făcute ieri, 5 decembrie, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8. 

Despre alegerile prezidențiale din 2020

Fiind întrebată dacă plaforma DA și PAS vor avea un candidat separat la alegerile prezidențale, Sandu a declarat că fiecare are libertatea de a alege. „Fiecare partid e liber să decidă, dar e bine să facem front comun împotriva lui Igor Dodon și să vedem cum ne descurcăm”. În acest sens, politiciana a declarat că va candida la prezidențialele de anul viitor, dacă se va ajunge la această decizie în interiorul blocului ACUM. Totuși, asemenea discuții încă au avut loc, susține Sandu. „Dacă se va ajunge la această decizie, evident că o să mă implic pentru că noi asta trebuie să facem acum: să-l oprim pe Igor Dodon și să-l oferim justiției, să răspundă pentru lucrurile pe care le-a făcut și pe care intenționează să le facă”.

De asemenea, s-a discutat despre faptul dacă aceasta va ceda candidatura la prezidențale în favoarea lui Andrei Năstase. „Scopul nostru este să câștigăm aceste alegeri și trebuie să pornim de la șansele pe care le vor avea candidații. Dar cum am zis, e devreme să discutăm despre acest lucru”.

Mai mult, Sandu nu exclude că va candida la alegeri locale noi în circumscripția nr. 38, în contextul în care democratul Alexandru Botnari a renunțat la mandatul de deputat în favoarea celui de primar.

Despre eliberarea lui Vlad Filat

În cadrul emisiunii, Maia Sandu a declarat că guvernul pe care l-a condus nu are nimic în comun cu decizia de eliberare a lui Vlad Filat și că nu vede un concurent politic în persoana acestuia.

„Guvernul pe care l-am condus eu nu are nimic în comun cu această deicizie de eliberare a lui Filat. Acuzațiile lui Igor Dodon sunt aberante și denotă modul în care vede relația între politic și justiție”. Cu referire la Vlad Filat, aceasta a spus: „Eu nu îl văd în calitatea de concurent politic, nu-mi fac griji. Eu cred că cetățenii Republicii Moldova au înțeles că politicienii onești merită să-i conducă și să le rezolve problemele”.

Despre relațiile din cadrul blocului ACUM

Politiciana recunoaște că în cadrul blocului ACUM au apărut unele neînțelegeri, din cauza că în unele raioane, reprezentanții Platformei DA au votat cu democrații și socialiștii. „Au fost niște situații care au condus la o anumită răcire în cadrul blocului ACUM. În unele raioane, anumiți oameni ai Platformei DA au ales să voteze cu PDM și PSRM și astfel blocul ACUM a rămas fără șansa de a avea acolo președinți de raioane. Am fi putut avea cel puțin în cinci raioane președinți de raion ai blocului ACUM, dacă toată lumea vota așa cum se votează. Colegii de la PPDA au spus că o să-i sancționeze, o să-i elimine din partid pe cei care au trădat. Sperăm să se întâmple acest lucru”, a afirmat fostul premier.

Totodată, Maia Sandu a spus că fracțiunele conlucrează, au idei comune, iar aceste relații vor fi păstrate și în viitor.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: