Apel către un prieten. A fost inventat un bot prin care ucrainenii își pot informa rudele din Rusia despre război
Full Article 2 minutes read

Apel către un prieten. A fost inventat un bot prin care ucrainenii își pot informa rudele din Rusia despre război

Locuitorii Ucrainei pot comanda printr-un bot de pe Telegram un apel către rudele sau persoanele pe care le cunosc, aflate în  Rusia și Belarus, pe care să le informeze despre situația reală provocată de război. Informația a fost publicată pe canalul oficial al Radei Supreme de la Kiev.

În Ucraina a fost găsită o soluție pentru cei care au rude/persoane cunoscute în Rusia și Belarus, ai căror ochi trebuie deschiși cu privire la război. Dacă nu aveți puteri să telefonați și să îi convingeți, poftim un instrument, care vă va permite să automatizați acest proces”, se arată în mesajul legislativului de la Kiev.

Locuitorii Ucrainei pot utiliza botul denumit „Apel către un prieten” din Telegram sau să trimită un sms cu linkul respectiv la canalul de Telegram „Adevărul despre războiul din Ucraina” («Правда о войне в Украине»).

Utilizatorii vor primi apeluri audio cu mesajul „Bună ziua, eu mă numesc Maria. Vă telefonez pentru că prietenii dvs din Ucraina vor să ia legătura cu dvs. Ei vor să vă explice ce se întâmplă în țara noastră și văd că sunteți mințit. Pe 24 februarie, armata rusă a atacat Ucraina din est, sudul Belarusului. Suntem împușcați, uciși, ne sunt distruse casele, iar Rusia pierde mii de soldați. Rudele și prietenii voștri din Ucraina vă roagă să luați legătura cu ei și să aflați adevărul din prima sursă. Am creat un chat special în care povestim și arătăm ce se întâmplă cu adevărat. Veți primi un link spre el”.

 

Situația la zi cu privire la războiul din Ucraina în materialul care se actualizează în regim live: O săptămână de război în Ucraina. TEXT LIVE

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: