Aprobat. Bursele pentru elevi și studenți se măresc începând cu luna ianuarie
Full Article 1 minutes read

Aprobat. Bursele pentru elevi și studenți se măresc începând cu luna ianuarie

Cuantumul burselor pentru elevi și studenți va fi majorat cu 15,7%, începând cu luna ianuarie 2023. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței, din 22 februarie, a Cabinetului de miniștri. 

Totodată, cu 20% va crește cuantumul Bursei de Excelență a Guvernului, iar cu 25% cel al Bursei pe domeniile științifice.

Astfel, 25 de studenți doctoranzi vor beneficia de burse majorate în acest an – 21 de persoane vor primi Bursa de Excelență a Guvernului, în valoare de 3000 de lei, iar alți 4 studenți vor beneficia de Bursa pe domenii științifice, care constituie 2500 de lei. Decizia cu privire la acordarea burselor majorate celor mai buni studenți doctoranzi a fost aprobată, tot astăzi, de Guvern.

„Majorarea burselor pentru elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi se înscrie în politica de fortificare a sistemului de învățământ de toate nivelurile, precum și de asigurare a atractivității și competitivității la nivel național și internațional a instituțiilor de învățământ superior și profesional tehnic din țară”, a declarat ministrul Educației Anatolie Topală.

În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate 41.806,7 mii de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: