Indemnizații de 16 mii de lei pentru încă 1500 de lucrători medicali, dar și alți bugetari care s-au infectat cu COVID-19 la muncă
Full Article 2 minutes read

Indemnizații de 16 mii de lei pentru încă 1500 de lucrători medicali, dar și alți bugetari care s-au infectat cu COVID-19 la muncă

Aproape 1 500 de lucrători medicali, angajați din domeniul apărării, al afacerilor interne, justiției, precum și alți angajați din domeniul public care s-au infectat cu coronavirus în timpul serviciului vor beneficia de indemnizații în mărime de 16 mii de lei. Inițiativa a fost aprobată în cadrul ședinței de guvern din 30 septembrie. Totodată, executivul a prelungit măsurile de susținere a angajaților bugetari până pe 31 octombrie.

În acest scop, Ministerul Finanțelor va aloca suma de 23 mln 952 mii de lei din fondul de intervenție al guvernului.

Totuși, indemnizațiile, precum și sporul lunar de compensare pentru personalul medical vor fi achitate deocamdată numai până pe 31 octombrie. Astfel, în afara indemnizațiilor unice, până la sfârșitul lui octombrie vor fi achitate sporuri salariale lucrătorilor medicali implicați în lupta cu COVID-19 în mărime de 100% și 50%.

Premierul Ion Chicu a precizat că „În pofida speculațiilor se menține achitarea salariului adițional de bază pentru personalul medical, precum și indemnizațiile de 16 mii de lei și alte măsuri implementate în acest scop”.

Precizăm că, potrivit bilanțului publicat de Ministerul Sănătății, peste 5,5 mii de lucrători medicali s-au infectat cu COVID-19, iar 38 au murit.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: