Aprobat în două lecturi. 197 mii de familii vor beneficia de compensații mai mari la încălzire
Full Article 1 minutes read

Aprobat în două lecturi. 197 mii de familii vor beneficia de compensații mai mari la încălzire

Proiectul de lege care prevede măsuri adiționale de suport pentru cei aproape 200 mii cetățeni conectați la energie termică a fost aprobat de deputați în lectură finală.

Inițiativa prevede majorarea sumei compensațiilor de la 450 la 815 lei pentru 197 mii familii. De asemenea, volumul acoperit de compensație este majorat de la 1 la 1,5 gigacalorii.

Decizia de a mări compensația anume la agentul termic se bazează pe faptul că 95% dintre acești consumatori nu au posibilitatea de a controla volumul de energie consumat, ei fiind conectați la o rețea de distribuție centralizată. În rezultat, compensația primită în factură de aceștia a fost proporțional mai mică decât cei care consumă gaze naturale.

Se simplifică și procedura de obținere a ajutorului în perioada rece a anului în valoare de 700 lei/lună. Cei care vor dori să solicite ajutor pentru perioada rece a anului (în valoare de 700 lei), nu vor fi nevoiți să completeze ancheta socială, iar unicul criteriu va fi un venit mai scăzut de aproximativ 3 100 lei per persoană.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: