Aproximativ 9 miliarde dolari – atât constituie, în prezent, datoria externă brută a Moldovei
Full Article 1 minutes read

Aproximativ 9 miliarde dolari – atât constituie, în prezent, datoria externă brută a Moldovei

În primul trimestru al anului, datoria externă brută a Republicii Moldova s-a diminuat neesențial, cu 0,3 la sută, și a totalizat 8, 9 miliarde dolari. Cifra constituie 64,0 la sută raportat la Produsul Intern Brut (PIB), anunță Banca Națională a Moldovei.

Potrivit sursei citate, conform datelor preliminare, cea mai mare parte a soldului datoriei externe brute îi revine datoriei pe termen lung (69,2 la sută), care a constituit 6,2 miliarde dolari. Banca Națională anunță că cifra s-a diminuat cu 0,8 la sută de la începutul anului 2021.

Datoria externă pe termen scurt a crescut cu 0,8 la sută pe parcursul primului trimestrului al anului și a constituit, la 31 martie, 2,7 miliarde dolari.

Datoria externă publică a reprezentat 29,8 la sută din totalul datoriei externe, însumând 2,6 miliarde dolari. Datoria externă privată s-a cifrat la 6,3 miliarde dolari, majorându-se cu 0,4 la sută față de sfârșitul anului 2021.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: