Aproximativ 9 miliarde dolari – atât constituie, în prezent, datoria externă brută a Moldovei
Full Article 1 minutes read

Aproximativ 9 miliarde dolari – atât constituie, în prezent, datoria externă brută a Moldovei

În primul trimestru al anului, datoria externă brută a Republicii Moldova s-a diminuat neesențial, cu 0,3 la sută, și a totalizat 8, 9 miliarde dolari. Cifra constituie 64,0 la sută raportat la Produsul Intern Brut (PIB), anunță Banca Națională a Moldovei.

Potrivit sursei citate, conform datelor preliminare, cea mai mare parte a soldului datoriei externe brute îi revine datoriei pe termen lung (69,2 la sută), care a constituit 6,2 miliarde dolari. Banca Națională anunță că cifra s-a diminuat cu 0,8 la sută de la începutul anului 2021.

Datoria externă pe termen scurt a crescut cu 0,8 la sută pe parcursul primului trimestrului al anului și a constituit, la 31 martie, 2,7 miliarde dolari.

Datoria externă publică a reprezentat 29,8 la sută din totalul datoriei externe, însumând 2,6 miliarde dolari. Datoria externă privată s-a cifrat la 6,3 miliarde dolari, majorându-se cu 0,4 la sută față de sfârșitul anului 2021.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: