Arina Spătaru va ataca în judecată hotărârea CEC, privind organizarea turului doi al alegerilor din Bălți
Full Article 2 minutes read

Arina Spătaru va ataca în judecată hotărârea CEC, privind organizarea turului doi al alegerilor din Bălți

Fosta deputată Arina Spătaru a anunțat că va ataca în judecată hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la organizarea turului doi al alegerilor locale în mun. Bălți. Anunțul a fost făcut pe 6 decembrie.

„Voi contesta la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC cu privire la organizarea alegerilor locale turul doi. Aceste alegeri n-au fost organizate din start bine. Ele au fost total compromise. Aceste alegeri trebuie anulate!”, a menționat Arina Spătaru.

Amintim că, în cadrul ședinței din 6 decembrie, CEC a decis că turul doi ala legerilor locale din mun. Bălți se va desfășura pe 19 decembrie. În cadrul scrutinului urmau să se dueleze Nicolae Grigorișin și Boris Marcoci. La scurt timp după ședința CEC, Marcoci a anunțat că se retrage din cursa electorală. Anunțul a fost făcut de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care a motivat că decizia a fost luată „pentru a se evita speculațiile”.

Următorul în ordinea clasamentului în turul I de scrutin, conform numărului de voturi acumulate, este candidatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi.

Tot astăzi, Marina Tauber a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărârea CEC, privind suspendarea turului doi al alegerilor locale de la Bălți, care trebuia să aibă loc în 5 decembrie. Potrivit Marinei Tauber, hotărârea CEC este ilegală, deoarece Codul electoral nu prevede nicio procedură privind suspendarea alegerilor. Mai mult, aceasta a argumentat că, în momentul emiterii hotărârii CEC, nu exista o decizie irevocabilă a vreunei instanțe de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: