Надежда Копту / NewsMaker

VIDEO Artur Reșetnicov, în fața judecătorilor: Regret că am votat pentru Maia Sandu, am adus la putere un monstru

La Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a ajuns ex-deputatul Artur Reșetnicov, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Acesta le-a spus jurnaliștilor că rămâne în greva foamei, însă se simte „bine”.

Artur Reșetnicov s-a adresat jurnaliștilor înainte de a fi condus în sala de judecată. El a menționat că toate acuzațiile împotriva sa ar fi nejustificate și că în declarația sa de avere a indicat toată informația despre veniturile sale.

„Am un regret: că am votat pentru Maia Sandu și am adus la putere un monstru, care distruge statul”, a menționat acesta.

Întrebat cum se simte din cauza grevei foamei, el a răspuns că „bine”. De asemenea, a precizat că va continua să refuze să mănânce.

Amintim că procurorii au cerut mandat de arest pentru cinci dintre cei 13 ex-deputați cercetați penal pentru îmbogățire ilicită. Pe 2 februarie, au fost reținuți pentru îmbogățire ilicită alți cinci ex-deputați: Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov, Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sârbu.

Președinta țării Maia Sandu a respins acuzațiile lansate în spațiul public, potrivit cărora ar avea vreo legătură cu descinderile inițiate de oamenii legii.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: