„Așa nu se mai poate”. Platforma DA anunță un protest la Consiliul Concurenței, față de majorarea prețurilor (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Așa nu se mai poate”. Platforma DA anunță un protest la Consiliul Concurenței, față de majorarea prețurilor (VIDEO)

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) va organiza un protest la Consiliul Concurenței față de creșterea din ultimul timp a prețurilor. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii, Andrei Năstase, într-un live din 4 iunie.

Liderul Platformei DA a îndemnat oamenii să participe la acțiune în număr cât mai mare.

„Așa nu se mai poate. Probabil, ați sesizat și Dvs că, în Republica Moldova, prețurile cresc de la o zi la alta, veniturile scad, iar cei care astăzi au fost lăsați să se ocupe de guvernarea țării, pur și simplu își bat joc de oameni. Luni, la ora 11:00, sper că vom fi cât mai mulți în fața Consiliului Concurenței, care nu face absolut nimic pentru ca prețurile în Moldova să fie în concordanță cu veniturile”, a declarat Andrei Năstase.

Vicepreședintele Platformei DA Alexandr Slusari a declarat că prețurile au crescut din cauza unei „înțelegeri de cartel”: „Moldova este o țară mică și ei se înțeleg ca prețurile să fie așa cum vor ei. De aceea avem cele mai mari prețuri din Europa la alimente, am avut timp de jumătate de an șase majorări la benzină și motorină. Tot se se întâmplă la noi în domeniul politicii de prețuri este un acord de cartel. Se spune că totul e liber, dar în realitate 5-6 agenți economici se înțeleg între ei care să fie prețul la produse agricole, la produse chimice, la benzină, și oamenii nu au încotro. Acest dezmăț trebuie oprit”.

Pe 1 iunie, Platforma DA a solicitat convocarea, de urgență a ședinței plenare a Parlamentului pentru examinarea situației pe piața produselor petroliere și audierea raportului Consiliului Concurenței.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: