Un birou de avocați, gata să ajute gratis Ministerul Sănătății cu dosarele din instanță: „Alegeți cauza cea mai complexă”
Full Article 2 minutes read

Un birou de avocați, gata să ajute gratis Ministerul Sănătății cu dosarele din instanță: „Alegeți cauza cea mai complexă”

Biroul de avocați al lui Eduard Digore este gata să acorde asistență juridică gratuită Ministerului Sănătății pe una din cauzele din instanță în care acesta este implicat. Precizarea a fost făcută de avocatul Eduar Digore după ce ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a vorbit în cadrul unei emisiuni televizate despre schemele și ilegalitățile din sistemul sănătății publice pe care ministerul care-l conduce încearcă să le contracareze. Apărătorul i-a propus Alei Nemerenco să aleagă „cea mai complexă” cauză, iar echipa sa o va gestiona. 

Pe 25 iulie, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a fost invitata emisiunii „Cabinetul din umbră”, în cadrul căreia a vorbit despre ilegalitățile și schemele din sistem pe care instituția pe care o conduce încearcă să le combată. Într-o publicație pe Facebook, avocatul Eduard Digore a lăudat eforturile Ministerului Sănătății și ale Alei Nemerenco, personal, în contextul provocărilor cu care se confruntă.

Atâtea nereguli și ilegalități, scheme peste scheme, descoperite și contracarate de actuala ministră a Sănătății și echipa sa. Pe lângă reforma și investițiile implementate la moment în domeniul sănătății publice, activitatea asiduă pentru îmbunătățirea asistenței medicale și a condițiilor din spitale, d-na ministră susține că o mare parte din resurse și timpul său și al ministerului se pierde cu chestii juridice și cauze prin toate instanțele. La fel, a descris și atitudinea organelor procuraturii care nu văd „elemente ale infracțiunilor” în abuzurile semnalate”, a menționat apărătorul.

Astfel, Eduard Digore a declarat că echipa sa de avocați este dispusă ofere asistență juridică gratuită Ministerului Sănătății.

Doamnă ministră, doar pentru faptul că sunteți dedicată la tot ce faceți, că sunteți persoana de care societatea are nevoie cu adevărat, aveți reușite atât de bune într-un sector emergent, în scop de ușurare a poverei legate de cauzele și litigiile în care este implicat Ministerul Sănătății, venim să vă oferim o mână de ajutor, pro-bono, din partea echipei noastre de avocați. Alegeți cauza care este cea mai complexă, iar noi vom încerca să vă oferim asistența de cea mai bună calitate!”, a spus acesta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: