Asociația Spații Verzi a cumpărat flori pentru capitală în sumă de circa 700 de mii de lei
Full Article 2 minutes read

Asociația Spații Verzi a cumpărat flori pentru capitală în sumă de circa 700 de mii de lei

În pofida stării de urgență din Republica Moldova din cauza pandemiei de coronavirus, întreprinderea municipală Spații Verzi intenționează să sădească flori în capitală. În acest scop, reprezentanții instituției au încheiat contracte cu două firme în mărime de aproape 700 de mii de lei, scrie Zdg.

Asta în pofida faptului că primăria colectează fonduri pentru ca municipalitatea să facă față pandemiei de COVID-19.

Șeful întreprinderii, Serghei Carp, a declarat pentru Zdg că achiziționarea de flori se face regulat, în fiecare an, și nu este ceva ieșit din comun.

„Noi achiziționăm flori în fiecare an și am semnat deja contractele. Vom începe să plantăm florile după 5-10 mai. Vedem cum o să fie situația”, a spus Carp.

Totodată, șeful întrepinderii a spus că deja a renunțat la unele contracte, însă florile sunt necesare pentru oraș.

„Eu cred că florile sunt necesare și nu e chiar așa de mare suma. Noi, acum, desigur, avânt în vedere situația data, am refuzat unele chestii. De exemplu, am renunțat la irigarea parcului Catedralei. Deja am rectificat tot ceea ce nu a fost contractat și nu este chiar necesar. Doar irigarea parcului Catedralei ne costa 3 milioane. Ceea ce am putut să refuzăm și nu era urgent, noi evident că am revăzut bugetul”, a explicat șeful Asociației Spații Verzi.

Anterior, autoritățile municipale au anunțat o licitație pentru construcția unui havuz în parcul „La Izvor”, cu un cost de 4,2 mln de lei. Inițiativa a stârnit critici și comentarii aprinse în rândul unor politicieni și activiști civici. Potrivit acestora, în perioada pandemiei, asemenea cheltuieli nu sunt justificate. Primarul capitalei, Ion Ceban, a menționat că modernizarea parcului este o prioritate pentru anul curent, însă licitația poate fi oprită oricând.

De asemenea, în Chișinău continuă reparația memorialului „Eternitate”, în pofida situației de urgență. Președintele Igor Dodon a explicat că sistarea lucrărilor ar putea costa mai mult decât finalizarea acestora.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: