„Așteptăm cu nerăbdare”. Ambasadorii UE și SUA, mesaj după învestirea Guvernului Recean
Full Article 2 minutes read

„Așteptăm cu nerăbdare”. Ambasadorii UE și SUA, mesaj după învestirea Guvernului Recean

Ambasadorul UE în Republica Moldova Janis Mazeiks a adresat un mesaj de mulțumire ex-premierului Natalia Gavrilița și a menționat că oficialii europeni „așteaptă cu nerăbdare” colaborarea cu noul cabinet de miniștri. Și ambasadorul SUA Kent D. Logsdon a publicat un mesaj asemănător.

UE salută desemnarea rapidă a prim-ministrului, dl Dorin Recean, și numirea astăzi a noului guvern. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm îndeaproape cu noul guvern, în vederea intensificării eforturilor privind reformele-cheie, în special în sectoarele justiției și financiar și în ceea ce privește combaterea corupției, în interesul tuturor moldovenilor și în conformitate cu cele nouă etape pe care Moldova trebuie să le parcurgă pentru a progresa în continuare pe calea extinderii”, a menționat Mazeiks.

De asemenea, reprezentantul UE a remarcat eforturile depuse de fostul Executiv.

Am dori să mulțumim prim-ministrului demisionar, Natalia Gavrilița, pentru abilitățile sale de a conduce guvernul printr-o serie de crize fără precedent și pentru că a condus guvernul la obținerea cu succes a statutului de țară candidată la UE”, a conchis diplomatul.

UPDATE (17:40) Un mesaj asemănător a fost publicat și de Ambasada SUA.

Felicitări noului prim-ministru Dorin Recean și cabinetului său în urma votului de încredere acordat astăzi de Parlamentul Republicii Moldova. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm cu guvernul și poporul Moldovei pentru a promova în continuare integrarea cu Europa și pentru a aborda provocările actuale, construind un viitor democratic, prosper și sigur.Mulțumim, de asemenea, fostului prim-ministru Natalia Gavriliță, pentru conducerea și angajamentul ei puternic în construirea democrației Republicii Moldova și pentru tot ce a făcut pentru întărirea parteneriatului și a prieteniei dintre Moldova și Statele Unite”, a menționat diplomatul american Kent D. Logsdon.

***

Amintim că Guvernul Recean a fost învestit cu votul a 62 de deputați PAS. Opoziția parlamentară nu a participat la vot.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: