AstraZeneca a decis să încerce combinarea vaccinul său anti-COVID-19 cu cel rusesc – Sputnik V
Full Article 1 minutes read

AstraZeneca a decis să încerce combinarea vaccinul său anti-COVID-19 cu cel rusesc – Sputnik V

Compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca a decis să încerce combinarea vaccinului său contra COVID-19 cu cel rusesc, Sputnik V, și a anunțat că va demara, în acest sens, teste clinice în încercarea de a spori eficacitatea vaccinului produs de către compania britanică, informează agenția Reuters.

AstraZeneca a precizat într-un comunicat că ia în considerare posibilitatea combinării vaccinurilor și ca va inția în curând discuții cu institutul rus Gamaleia, care a dezvoltat Sputnik V, pentru a vedea dacă cele două vaccinuri pot fi combinate cu succes.

„Anunţăm un program de teste clinice în vederea evaluării siguranţei şi imunogenităţii combinaţiei între ASD1222, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, şi Sputnik V, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleia”, a anunţat vineri într-un comunicat filiala din Rusia a AstraZeneca.

Testele urmează să fie efectuate pe persoane în vârstă de peste 18 ani, precizează reprezentanții AstraZeneca.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împreună cu universitatea Oxford are o eficacitate de 70,4%. Rusia susține că Sputnik V este, la rândul său, eficient în proporție de peste 90%, o valoare similară cu cea a vaccinurilor rivale de la Pfizer sau Moderna.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: