Atac nocturn asupra Ucrainei: una din rachete a ajuns în spațiul aerian al Poloniei 
Full Article 2 minutes read

Atac nocturn asupra Ucrainei: una din rachete a ajuns în spațiul aerian al Poloniei 

În noaptea de 24 martie, armata rusă a lansat un atac masiv asupra Ucrainei, scrie Meduza. 29 de rachete de croazieră și 28 de drone de tip Shahed – au raportat autoritățile ucrainene. 10 rachete au fost doborâte deasupra capitalei Ucrainei. Una din rachetele lansate de armata rusă a zburat în spațiul aerian polonez timp de 39 de secunde. 

Atacul cu rachete ar fi durat mai mult de două ore. Autoritățile ucrainene au raportat că armata rusă a lansat 29 rachete de croazieră și 28 de drone de tip Shahed. 18 rachete de croazieră și 25 de drone ar fi fost doborâte de partea ucraineană. Potrivit forțelor armate ucrainene, au fost atacate regiunile Dnepropetrovsk, Herson, Nikolaev, Odesa, Sumî, Kiev, inclusiv Lvov. 

În regiunea Lvov a fost atacată o instalație de infrastructură. A izbucnit un incendiu. Autoritățile locale nu au oferit mai multe detalii.

Comandamentul operațional al armatei poloneze a declarat că în timpul atacului, una dintre rachetele rusești a intrat în spațiul aerian în regiunea Ocerdów. Potrivit sursei, racheta a zburat în spațiul aerian polonez timp de 39 de secunde. În acest timp, ea a fost monitorizată de sisteme radar militare. 

În același timp, administrația militară a orașului Kiev a raportat că aproximativ 10 rachete de croazieră au fost doborâte deasupra capitalei Ucrainei, relatează BBC News. Urmare a căderii resturilor de rachetă, fațada unei clădiri multietajate a fost deteriorată. Victime nu au fost înregistrate. 

Partea rusă nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: